top of page

Je huid is zuur!

Het is belangrijk dat je producten gebruikt die goed zijn voor je huid. Jouw huid is namelijk zuur! En dat moet zo blijven! Dit zure laagje (de pH-waarde) helpt namelijk je huid sterk te houden. Het zorgt ervoor dat de huidflora in balans is. De slechte bacteriën worden gedood en de goede bacteriën krijgen de ruimte. Het is belangrijk om de huid zuur te houden, want uit onderzoek blijkt niet alleen dat een huid met een hoge pH-waarde droger, doffer en sneller geïrriteerd is, maar ook dat je eerder rimpels krijgt.. en dat willen we niet!


De pH-waarde van een gezonde huid zit rond de 5,5. Vaak hoor je cosmeticamerken spreken over “pH-neutraal”. Dit is een pH-waarde van 7(!!!), waardoor dus eigenlijk veel verzorgingsproducten juist een TE HOGE pH-waarde hebben, waardoor je huid uit balans raakt, je huid uitdroogt en onzuiverheden en allergenen vrij spel hebben.

Ook water in Nederland heeft een pH-waarde van 8. Je kunt je voorstellen dat teveel douchen geen goede invloed heeft op je huidconditie. Veel zeep heeft zelfs een pH-waarde van 9. Bedenk eens hoeveel schade je huid kan oplopen als je je huid regelmatig met zeep en water wast. Het klinkt tegenstrijdig, maar water droogt je huid juist uit. Dit is dat trekkerige gevoel na het douchen. Natuurlijk herstelt de huid zich, maar dit kan wel tot 14 uur duren. Grote kan dat je de zuurmantel van je huid voor die tijd al weer opnieuw beschadigd hebt. Bedenk maar eens: reinig je je huid twee keer per dag met water en zeep, wanneer kan de huid zich dan herstellen? 


In de salon wordt gewerkt met IK Skin Perfection. Deze producten hebben een pH-waarde die gelijk aan de pH-waarde van huid staat. Daarom blijft de zuurgraad van de huid in balans. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en pakken de producten huidproblemen aan. Sommige producten zijn zuurder dan je eigen pH-waarde zodat de werkstoffen nog dieper in de huid opgenomen kunnen worden. Een goede pH-waarde is essentieel voor het opbouwen van een perfecte huidconditie!


Wil je meer weten over welke huidverzorging geschikt is voor jou? Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsbehandeling en je krijgt een op maat gemaakt advies.

Hopelijk zie ik je snel! 
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page