top of page

Maskne door mondkapjes

Bijgewerkt op: 27 okt. 2020

Heb jij ook last gekregen van "Maskne" door het dragen van mondkapjes?Tegenwoordig dragen veel van ons mondkapjes ter preventie van het Coronavirus. Een vervelende bijkomende huidaandoening is Maskne, ook wel Acne Mechanica genoemd. We zien het steeds vaker voorbij komen in de salon en we willen jullie graag helpen om Maskne te beperken en zo goed mogelijk te voorkomen.


Acne Mechanica is een lokale uitbraak van branderige verhevenheden, micro comedonen (mee eters) roodheid, puistjes en verharde knobbeltjes.

Acne Mechanica kan over het hele lichaam voorkomen. Je kunt Maskne krijgen doordat de huid door de mondmasker veel meer wrijving veroorzaakt dan normaal. Door deze wrijving wordt de huidbarriere verstoord en de beschermende huidolie en vetten door het masker geabsorbeerd. De combinatie van een vochtige omgeving door de ademhaling en de wrijving zorgen voor een omgeving waarin bacteriën en gisten meer kunnen groeien.


WAT HELPT?

  1. Probeer maskers te vermijden die gemaakt zijn uit polyesters of synthetische materialen. Deze ademen slecht. Katoenen maskers ademen beter. Geen katoenen maskers? Zorg dan dat je het mondmasker één keer in de drie uur verschoond. Was katoenen maskers elke dag op minimaal 60 graden.

  2. Beperk make-up op kin- en kaakgedeelte en gebruik geen vaseline onder het mondkapje. Hiermee kun je de huid verstoppen.

  3. Gebruik goede en passende huidverzorging. Hierin kunnen we jou goed adviseren. Huidverzorging met salicylzuur, fruitzuren, nicotinamide, alle vera en haver extracten zijn uitstekende ingrediënten. Salicylzuur kan in de avond gebruikt worden om de pukkeltjes uit te drogen. Daarnaast werkt het huidverdunnend, anti bacterieel en ontstekingsremmend.

  4. Reinig de huid 2x per dag om de poriën goed schoon te houden. Gebruik je make-up? Reinig dan eerst de huid om de make-up te verwijderen en reinig dan nogmaals de huid om talg en dode huidcellen te verwijderen. Het is uiterste belangrijk dat je de huid reinigt met een milde cleanser met de juiste pH waarde van rond de 5! Anders beschadigd dit de huidbarriëre/zuurgraad waardoor je huid NOG vatbaarder is voor bacteriën. pH-neutraal zoals velen namen beweren staat NIET gelijk aan de pH-waarde van de huid, deze term is namelijk een pH waarde van ±7.

  5. Gebruikt 1 a 2 keer per week een (milde) peeling om de poriën schoon te houden en je huid te polijsten.

  6. Gebruik een nachtcrème met goede werkstoffen, zoals antioxidanten. Je huid is s' nachts aan het vernieuwen en hiermee ondersteun je het herstelproces.

  7. Gebruik overdag een dagcréme op basis van hyaluronzuur.

  8. Eet voldoende groente en fruit en drink minimaal 1,5 l water per dag. Beperk voedingsmiddelen met snelle suikers en verzadigd vet.

Met de juiste verzorging en routine kan je Maskne verhelpen of verminderen. Het mag niet zo zijn dat je geen masker meer draagt om Maskne te voorkomen!


PASSENDE HUIDVERZORGING

In de salon kunnen we jouw helpen met persoonlijk advies over de juiste producten wat aansluit op jouw huidconditie/type en wens. De producten van IK SKIN PERFECTION sluiten aan op de pH-waarde van de huid, waardoor de huidbarrière niet wordt aangetast en de werkstoffen optimaal opgenomen kunnen worden. Ieder product heeft een unieke formule met ingrediënten die zijn samengesteld om elkaars werking te versterken. Door de ervaring met cosmeceuticals en de wetenschap van de huid zijn de producten van IK in staat om zichtbare, aantoonbare, prachtige resultaten te bereiken voor iedere huidwens of huidprobleem.


BOEK JOUW HUIDADVIES VIA DE KNOP "AFSPRAAK MAKEN"

Onder het kopje "HUIDADVIES" kun je een vrijblijvend consult inboeken. In dit consult kunnen we kijken welke producten het beste aansluiten op jouw huid(wens). Ook kunnen we je informatie geven over de behandelingen in de salon. 
220 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page